Flere flotte farver

IMG_7273 IMG_7277 IMG_7279 IMG_7281

batik2 kopi

batik3 kopi

Jeg har haft gang i mere batik… Denne gang t-shirts. På farven står blandingsforholdene beskrevet, men nedefor vil jeg prøve at forklare resten:

For at lave mønstret som det på billederne, skal man ligge sin t-shirt fladt på et bord og derefter tage ved et sted på stoffet med tommel- og pegefinger f.eks. omkring brystet på t-shirten. Derefter vrider man stoffet rundt, så det danner en form for spiral. Når man så godt som muligt har fået lavet spiralen, tager man nogle elastikker og sætter dem ligesom på billederne. Derefter er det muligt nogenlunde at styre hvor farven skal være (det kan være en god idé at bruge en sprøjte til at farve t-shirten med). Det er vigtigt at sprøjte godt med farve i t-shirten, så der kommer farve igennem til alle stoflagene, og husk at vende den om så der kommer farve i fra begge sider.
Til sidst kan man lægge t-shirten i en plastikpose og lade farven trække ind i omkring 1 times tid. Derefter vaskes t-shirten i koldt vand og det kan være en god idé at prøve, at vride noget af farven ud inden man tager elastikkerne af, da de hvide områder ellers godt kan få lidt farve. Når det ikke er muligt at skylle mere farve ud af trøjen, kan man give den en lyn-vask i vaskemaskinen og den er klar til brug.

Håber forklaringen var forståelig 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s